Albert van der Weide

Deze keer niet een maar twee chauffeurs in deze rubriek en wel vader Albert van der Weide met zijn dochter Marjan. Albert werkt bij Jaks Trucking Gramsbergen en dochter Marjan bij DGO Hoogeveen. Het is een echte chauffeursfamilie want naast de zoon van Albert is ook de man van Marjan vrachtwagenchauffeur.  

Bij Marjan was het al vroeg duidelijk dat zij ook iets zou gaan doen in de transportwereld want zij wilde altijd al met pa mee met de vrachtauto. Zij is begonnen met rijden op een busje maar in 2001 kwam ze bij DGO op de vrachtauto terecht. Sinds 5 jaar werkt Marjan 1 dag in de week bij DGO, de rest van de week is zij thuis bij haar 2 kinderen. 

Albert is zijn hele leven al chauffeur geweest en rijdt nu hoofdzakelijk op Nederland, Duitsland en België. Na jaren bouwmaterialen en hout gereden te hebben bij Toering in Gramsbergen zit hij nu bij Jaks Trucking Gramsbergen in het koel- en vriestransport. Hij haalt vrachten op en brengt die tot aan Travemünde waar het wordt overgenomen richting Scandinavië. 

Beide komen er niet aan toe om onderweg een gehaktballetje te eten. Zij gaan altijd door want thuis bij moeders is de keuken 24 uur per dag geopend. En waar is de warme prak nou lekkerder dan thuis.