Hans Houwen

Hans Houwen staat deze keer in de spotlights van “De truck van”. Eigenlijk klopt de kop “De truck van” dit keer niet want Hans rijdt al jaren niet meer op een vrachtauto. Hans werkt namelijk als planner in de gas en olie industrie bij Baker Hughes in Emmen. 

De liefde voor vrachtauto’s en transport zat er bij Hans al vroeg in. Als vijftienjarige jongen is Hans als vakantiewerker begonnen aan de pomp bij Hazelhof aan de Krimweg en daar is ook de interesse voor vrachtauto’s ontstaan. Op zijn twintigste was hij klaar met zijn opleidingen maar toen riep Hare Majesteit en moest hij de Wapenrok aantrekken om zijn militaire dienstplicht te vervullen.  

Met een kleine onderbreking werkt Hans inmiddels alweer bijna 30 jaar in de olie en gas industrie. In die periode heeft Hans ook nog gewerkt aan de berging van de Koersk. De Russische kernonderzeeër die na een ongeluk in de Barentszee zonk. Bij het ongeluk kwamen alle 118 opvarenden om het leven.

Nu is Hans Houwen alweer jaren Logistiek Supervisor bij Baker Hughes in Emmen, verantwoordelijk voor het regelen van materiaal voor de gas en olie locaties in Europa. Voor aanvoer van materiaal maakt Hans ook gebruik van de Nieuwe Haven op het Europark waar Reel Drums per boot aankomen en dan verder vervoert worden met een vrachtauto. 

Aankomst van twee Reel Drums van elk 40 ton die vanuit Houston Amerika via de haven van Antwerpen per schip naar de Nieuwe Haven in Coevorden werden gebracht. Reel Drums zijn eigenlijk flink uit de kluiten gewassen haspels voorzien van een flexibele metalen buis. 

Baker Hughes Wereldwijd