Raymond en Chrétiën Dekker

We hebben in deze rubriek als eens vader en zoon, en vader en dochter gehad. Twee broers hadden we nog niet. Tot nu toe dan, want deze keer zochten we de broers Raymond en Chrétiën Dekker op. Beide chauffeur bij Van Gansewinkel, Chrétiën bij de vestiging in Hoogeveen en Raymond in Bergentheim. Pa Dekker was chauffeur en dan wordt je als zoon als gauw aangestoken met het chauffeursvirus.

Raymond is de transportwereld binnengestapt bij Van der Graaf. Na zijn diensttijd in 1994 kwam hij bij Hazelaar Milieu terecht en na vele fusies en overnames werkt Raymond nu al weer vele jaren bij Van Gansewinkel in Bergentheim. Naast het werk als chauffeur heeft Raymond ook jarenlang in de Ondernemingsraad bij Van Gansewinkel gezeten. Tegenwoordig wordt Raymond als chauffeur ingezet van, ongeveer midden Nederland tot boven in Drenthe. 

Chrétiën is in 1996 op 16-jarige leeftijd als bijrijder begonnen bij Hazelaar en door de overname door Van Gansewinkel werkt hij nu alweer sinds 2001 in Hoogeveen. Vanaf 2007 zorgt Chrétiën er voor dat de inwoners van de gemeente Midden-Drenthe niet met hun huisafval blijven zitten. Hij kent daar dan ook alle straten, pleintjes en steegjes.

De broers maken leuke en minder leuke dingen mee onderweg. Als de heren op de praatstoel zitten komen er heel wat verhalen los, van zinloos geweld tot aan een verjaardag van een kind die onvergetelijk wordt gemaakt. 

En dan natuurlijk de onvermijdelijke vraag: waar kun je volgens Raymond en Chrétiën de lekkerste gehaktballen eten. Om kort te gaan, als ze onderweg al wat eten dan is het een “Broodje A28”. Tegenover het distributiecentrum van de Jumbo aan de A28 staat een visboer waar je een broodje met gebakken vis kunt eten. Een broodje met een heerlijk bereid gebakken visje met gepaneerde en gebakken uienringen. Volgens Raymond en Chrétiën is het “Broodje A28” niet te versmaden.