Jan Harm Hessels

Het is er eindelijk van gekomen: we zijn met deze rubriek de grens over gegaan. Want vanaf de eerste Truckersdag in Coevorden is Jan Harm Hessels uit Esschenbrügge er altijd nog bij geweest. Nou ja, op een keer na dan want toen was er een “Tag der offenen Tür” bij Grenzland.

Door Tinus Meijering, die toen nog aan de weg Emlichheim/Coevorden woonde en Ado Hazelhof waar Jan Harm diesel tankte is hij enthousiast geraakt voor de Kasteeltruckers. In die tijd kwam Hessels bijna dagelijks met een vrachtwagen bij Ado Hazelhof aan de Krimweg om diesel te tanken. “Het was goedkoper en in Nederland gaven ze ook nog eens zegeltjes bij het tanken, dat kenden we in Duitsland niet. Wat wij ook niet in Duitsland kennen is een truckersdag zoals die om de twee jaar in Coevorden wordt gehouden”. Waar Hessels zich bij het konvooi rijden over verwonderde was dat er zoveel mensen langs de kant van de staan te zwaaien naar de chauffeurs. “Ook dat zul je in Duitsland niet gauw meemaken. Dat was wel een hele aparte maar mooie ervaring”.  

Jan Harm Hessels is al 40 jaar vrachtwagenchauffeur waarvan 37 jaar bij Raiffeisen Ems-Vechte. Hessels heeft het bedrijf groot zien worden, van enkele tientallen collega’s toen hij begon heeft hij er nu ongeveer 335. Je kunt het zo gek niet bedenken of Raiffeisen Ems-Vechte doet het of heeft het wel. Om een indruk te krijgen wat Raiffeisen Ems-Vechte zoal doet moet je zeker hun website eens bezoeken, je zult nog raar staan te kijken. 

Praktisch dagelijks rijdt Jan Harm Hessels in Nederland, ritten in Duitsland heeft hij natuurlijk ook. Om de drie weken zit hij op de lange ritten en dan is het ook mogelijk dat er een overnachting bij zit. Maar normaal gesproken is hij ’s avonds thuis in Esschenbrügge.