Frank Glüpker

We zijn weer eens een keertje voor deze rubriek de grens overgegaan. Nou ja, de grens over. We troffen Frank Glüpker op het Europark, dus zo’n beetje op de grens Nederland/Duitsland. 

Frank werkt alweer 10 jaar bij  Betonwerk Hoogstede GmbH en komt al die tijd met zijn vrachtwagen ook trouw op de Truckers- Transportdag. Ook dit jaar zal hij weer met veel Duitse collega’s op 3 september aanwezig zijn. Vanaf zijn 22st jaar zit hij op de vrachtwagen, “iets mooiers is er niet” verteld Frank.

Als je denkt dat Betonwerk Hoogstede GmbH alleen beton of beton gerelateerde goederen vervoert heeft het mis. Betonwerk Hoogstede GmbH vervoert eigenlijk alles en niet alleen regionaal. Zo rijdt Frank ook op de Euroterminal om containers te vervoeren en is vaak hele weken van huis. Frank heeft al ritten gehad naar Oostenrijk, België en Denemarken en natuurlijk Nederland en Duitsland. Onlangs heeft hij nog kozijnen vervoert naar de haven van Hamburg.

Met rond de 125.000 kilometer per jaar brengt Frank heel wat uurtjes door op de weg in zijn vrachtwagen. Samen met twee collega’s doet hij de langere ritten voor Betonwerk Hoogstede GmbH waarvan de meeste door Frank worden gedaan omdat zijn collega’s liever niet zo lang van huis willen.

Frank Glüpker  zal nog vaak de Truckers- Transportdag bezoeken want chauffeur zijn is zijn lust en zijn leven.