Theo Heemskerk

Het moest er een keer van komen: de eerste “Truck van…” zonder truck

Na ruim 18 jaar in dienst geweest te zijn bij Handels- en Loonbedrijf Kuper uit Klazienaveen is Theo Heemskerk nu het gezicht van Café Otten op Weijerswold. Toen ik Theo februari 2014 sprak was er al sprake van dat hij zijn baan als chauffeur er aan zou geven om zich helemaal te gaan wijden aan Café Otten. En nu is het dan zover. Na zo’n jaar of drie beide banen gecombineerd te hebben richt Theo zich nu, sinds mei dit jaar helemaal op het chauffeurscafé.

Terwijl wij rustig aan de stamtafel zitten te praten wordt er hard gewerkt om het café aan de eisen van deze tijd aan te passen. Het café gedeelte blijft echter zoals het was. Theo: ”Wij gaan het bedrijf voortzetten zoals Ab en Janna het altijd hebben gedaan maar ik ga wel mee met de tijd”. Zo worden 18 zonnepanelen op het dak geplaatst om het café gedeelte grotendeels te voorzien van stroom. Theo verteld dat er twee douches en toiletten worden gemaakt. Er is zelfs een invaliden-toilette. Op het ruime parkeerterrein is inmiddels een oud NAM-stookhokje omgebouwd tot toilette “Puur voor de chauffeurs bestemd die buiten de openingstijden van het café toch even hun behoefte moeten doen”. 

Ook is café Otten te vinden op de chauffeurs app waarop het dichtstbijzijnde chauffeurscafé wordt aangegeven. Al met al is Theo dag in dag uit druk bezig om het oude vertrouwde van Ab en Janna te combineren met het hedendaagse.    

Maar toch, zo af en toe………..mist Theo het rijden toch nog wel een beetje. 

Adres: Weijerswold 20, 7742 PJ Coevorden

Telefoon:0524 221 355