Theo Blokzijl

Theo Blokzijl is alweer de zestiende chauffeur in de rubriek “de truck van” waarin wij aandacht besteden aan de chauffeur en zijn vrachtwagen. Theo is al een eeuwigheid donateur van De Kasteeltruckers en daarom plaatsen wij hem ook terecht in deze rubriek. Theo is op zijn negentiende officieel begonnen als chauffeur bij zijn vader. Als jochie had hij natuurlijk wel al heel wat ervaring opgedaan, zo gaat dat als je op het terrein van je vader rondloopt. 

Hoewel Theo alleen in Nederland rijdt is hij toch de hele week van huis. Al jaren rijdt hij inmiddels vulstoffen voor asfaltcentrales, deze vulstoffen worden gebruikt voor de stevigheid van het asfalt. Als retourvracht neemt hij vliegas mee die hij laadt bij vuilverbrandinginstallatie en steenkoolcentrales. Maar ja, met de huidige inzichten en klimaatconferenties kan het maar zo zijn dat de retourvrachten van steenkoolcentrales over enkele jaren verleden tijd is. 

Ook moet Theo tegenwoordig veel ’s nachts en in de weekenden werken omdat op die tijden momenteel veelal aan de wegen wordt gewerkt. Kortom, Theo Blokzijl is een bezig baasje maar hij doet het werk nog altijd met veel plezier.